93 417 16 78 | 669 098 761 info@arquitecturadecatalunya.cat
Segueix-nos a les xarxes:
Visita a la Casa de la Seda i els Voltants
Barcelona
 • dissabte 3 de desembre de 2022
 • dimarts 20 de desembre de 2022
 • Inici a les 10:15 h.
 • Durada 2:45 h. amb un descans inclòs.
 • Preu inscripció 20€Inclou el preu de l'entrada i la visita guiada a la Casa de la Seda

Per fer la reserva pots omplir el formulari en línia, enviar-nos un missatge o trucar-nos al 93 417 16 78.

Visita a la Casa de la Seda i els Voltants

Un passeig guiat per la Barcelona Gremial del gòtic on podrem descobrir grans històries i petites sorpreses, sempre plenes d’arquitectura i art. Com a final del recorregut farem una visita guiada a la Casa de La Seda.

El sector del tèxtil ha estat històricament de gran importància per a Catalunya. Prova d’això és l’existència del Col·legi de l’Art Major de la Seda, que es va construir entre 1759 i 1763 com a seu del Gremi dels Velers, una de les set arts de la seda. «Inicialment es deia Casa del Gremi dels Velers . L’edifici posseeix en la seva façana uns esgrafiats d’atlants i cariàtides de fins a quatre metres d’altura, considerats com els «millors» del barroc català de Barcelona. El 1977, es va crear la Federació Tèxtil Sedera (FTS), que és l’organisme que vetlla pel patrimoni d’aquest singular edifici catalogat com a Bé d’Interès Nacional. A la sala-arxiu es troben els fons documentals de l’entitat, la peça més important de totes és l’armari gremial, de 1863 on hi ha, a més, vuit pergamins, un dels quals data de 1600. La seva autoria pertany a l’emperador Carles I i en ell permet i aprova la constitució del Gremi de Velers, un dels més antics del tèxtil.

Guiatge de l'activitat

Elvira Font

Fundadora i alma mater d’Arquitectura de Catalunya, igualadina de naixement i barcelonina de cap a peus. Llicenciada en història i teologia, les rutes de l’Elvira són dissenyades amb cura i passió, cuinades a foc lent sense perdre el detall, amb una clara vocació d’ensenyar i sorprendre amb una mirada diferent.

FORMULARI DE RESERVA

Omple el formulari i t'enviarem un correu amb els detalls de la teva reserva. Mira la carpeta del correu brossa si no reps el missatge.

  Per reservar més de set places contacta amb nosaltres per telèfon al 93 417 16 78 o envia'ns un correu electrònic.

  Obrir conversa
  1
  💬 Hola! Et podem ajudar?
  Hola 👋
  Pots contactar amb nosaltres a través de WhatsApp per fer una reserva o sol·licitar informació. Et donarem resposta en breu.