DE SANT PERE A SANTA CATERINA
Barcelona - Ciutat Vella

Dos Barris que van néixer al voltant dels dos monestirs més importants dels burgs que van anar creixent, donant pas a petits carrers, petits santuaris plens d’històries i com no, petites indústries gremials. Racons plens d’encant on podrem descobrir una zona on poques coses han canviat. Cases esgrafiades, palauets, passatges i fonts sobre el Rec Comtal, indústria de la seda, el drap i el vellut. Esglésies, monestirs i com no un dels mercats més atractius de Barcelona. Vine amb nosaltres en un passeig de 3 hores per carrers “..on mai toca el sol ..” , com va escriure en Benet i Jornet.

Dimarts 25 d'agost
PREU
16 €
DURADA
3 hores
HORA D'INICI
10:00 h.
Punt de Trobada

Plaça de Sant Pere

El punt de trobada amb més detall el coneixeràs un cop facis la reserva.

El sector de Ciutat Vella comprès entre la Via Laietana, el carrer Trafalgar i els de Sant Pere més Baix i Rec Comtal es correspon aproximadament amb el barris medieval de Sant Pere, format a l’entorn de l’antic monestir de Sant Pere de les Puel·les).

Estava inclòs dins el segon recinte emmurallat de la ciutat (segle XIII), que s’obria en aquest sector a través del Portal de Jonqueres i del Portal Nou.Els seus carrers estrets i tortuosos, articulats pels carrers de Sant Pere més Alt i més Baix, mantenen inalterada la seva estructura original, tot i que la major part de les edificacions van ser refetes durant els segles XVIII i XIX. En aquells anys dominava al barri una població urbana d’industrials i comerciants del sector tèxtil, que hi tenien l’habitatge, els tallers i les oficines.

El barri de Santa Caterina i Sant Agustí prenen el nom dels antics convents medievals a l’entorn dels quals s’organitzava la vida religiosa d’aquest sector intramurs. L’eix que articula el barri és el format pels carrers de la Bòria, Corders, Carders i Portal Nou. Aquesta artèria urbana conserva l’antic traçat medieval que enfilava la muralla pel Portal Nou, seguint l’antic camí de França. En ser un lloc de pas pels viatgers que arribaven a la ciutat, hi havia diversos hostals, dels quals només es conserva l’Hostal de la Bona Sort.

De les construccions medievals en resten encara alguns vestigis a diverses cases i patis dels carrers de l’entorn. Però la major part d’edificis van ser reformats durant el segle XVIII o XIX mantenint, tanmateix, una certa unitat compositiva, així com les típiques voltes que travessen les cases per donar accés als carrers transversals. Hi ha diverses façanes amb esgrafiats. Tot plegat fa del conjunt un dels espais més interessants de la ciutat antiga.

  • Dificultat física baixa
  • Es fa un descans a meitat de ruta
  • Us d'audiòfons higienitzats per escoltar millor i amb més llibertat de moviment les explicacions de la guia.
  • Grups reduïts
GUIA DE LA RUTA
ELVIRA FONT

Fundadora i alma mater d’Arquitectura de Catalunya, igualadina de naixement i barcelonina de cap a peus. Llicenciada en història i teologia, les rutes de l’Elvira són dissenyades amb cura i passió, cuinades a foc lent sense perdre el detall, amb una clara vocació d’ensenyar i sorprendre amb una mirada diferent.

Galeria d'imatges

Reserva per telèfon

93 417 16 78 | 669 0 98 761

Truca a un dels nostres números i fes la reserva per telèfon. Podràs pagar al moment amb tarja de dèbit o credit i sense cap tipus de comissió.

Reserva amb el formulari d'inscripció

T'ho enviem per correu electrònic

Omple el següent formulari en línia i t’enviarem un correu electrònic amb els detalls de la teva reserva, així com el número de compte per a fer el pagament (també pots pagar amb tarja trucant-nos per telèfon)

Formulari de Reserva

Per reservar més de sis places contacta amb nosaltres per telèfon al 93 417 16 78 o envia'ns un correu electrònic a reserves@arquitecturadecatalunya.cat

Oficina de reserves d'Arquitectura de Catalunya

Contacta amb nosaltres

Truca'ns!

93 417 16 78 | 669 0 98 761

Estem tots els dies de la setmana de nou a nou

WhatsApp

639 71 55 00

Afegeix-nos als teus contactes i envia’ns un whatsapp

Escriu-nos!

correu electrònic

info@arquitecturadecatalunya.cat