93 417 16 78 | 669 098 761 info@arquitecturadecatalunya.cat
Segueix-nos a les xarxes:
1888, Odissea Barcelona!
Barri de la Ribera i el Gòtic - Barcelona
Des de l’Arc de Triomf a l’estatua de Colón, farem un itinerari per tots els llocs on es va dur a terme l’exposició Universal de 1888 i veurem els esplèndids pavellons efímers i perdurables que es van construir per aquell esdeveniment.
DATES
DIJOUS 12 DE NOVEMBRE
DURADA
3:00
PREU
18€
HORA D'INICI
10:00
Punt de trobada

Zona Arc del Triomf

Quan facis la reserva t’enviarem el punt de trobada amb més detall.

La segona meitat del segle XIX va estar marcada pel progrés científic i tecnològic i per una lleugera millora de les condicions de vida dels habitants dels grans nuclis urbans. A Barcelona, a més, el procés d’expansió que va tenir lloc després de l’enderrocament de les muralles i l’aplicació del pla Cerdà va contribuir a una modernització més ràpida i eficaç de la ciutat. Durant les darreres dècades del segle XIX i les primeres del XX, Barcelona va experimentar la transformació més radical i espectacular de tota la seva història els anys compresos en aquest període van ser els que van configurar definitivament la ciutat que coneixem avui en dia.

L’any 1888 Espanya estava immersa en el període de Restauració Borbònica, i Práxedes Mateo Sagasta governava sota la regència monàrquica de María Cristina d’Habsburg-Lorena, vídua d’Alfons XII (mort el 1885) i mare d’Alfons XIII. És en aquest context que va celebrar-se l’Exposició de 1888, el primer gran esdeveniment internacional que s’organitzà a Barcelona, i que va passar a la història com un model de desenvolupament que posteriorment la ciutat va tornar a aplicar en l’organització d’altres esdeveniments com l’Exposició Internacional de 1929.

Es considera que l’Exposició de 1888 fou el primer gran pas de l’economia catalana cap a l’europeïtzació.

En aquesta visita guiada visitarem alguns dels indrets que van ser escenari d’aquest faust esdeveniment i en coneixerem el contexte històric i els seus protagonistes. Arran de les activitats que es van desenvolupar a l’interior del recinte firal, Barcelona va experimentar una sèrie de millores. La celebració de l’esdeveniment va servir com a esperó per finalitzar algunes obres que s’havien iniciat molts anys abans i que encara romanien inacabades. Però no només això. L’Exposició va ser també l’excusa per posar en marxa noves infraestructures i serveis que millorarien la vida dels ciutadans, al mateix temps que donarien una imatge de modernitat de la ciutat a ulls dels visitants.

  • Sortida de baixa dificultat física.
  • Us d'audiòfons per escoltar millor i amb més llibertat de moviment les explicacions del guia.
Guiatge de la ruta

Meritxell Carreres

Llicenciada en dret, Barcelonina de Gràcia i amb arrels de la Barceloneta, l’Eixample i Ciutat Vella. La Meritxell du l’entusiasme per Barcelona a l’ADN i el seu objectiu és fer que Barcelona us sedueixi. 

Galeria d'imatges

Reserva per telèfon

93 417 16 78 | 669 0 98 761

Truca a un dels nostres números i fes la reserva per telèfon. Podràs pagar al moment amb tarja de dèbit o credit i sense cap tipus de comissió.

Reserva amb el formulari d'inscripció

T'ho enviem per correu electrònic

Omple el següent formulari en línia i t’enviarem un correu electrònic amb els detalls de la teva reserva, així com el número de compte per a fer el pagament (també pots pagar amb tarja trucant-nos per telèfon)

Formulari de Reserva

Per reservar més de sis places contacta amb nosaltres per telèfon al 93 417 16 78 o envia'ns un correu electrònic a reserves@arquitecturadecatalunya.cat

Oficina de reserves d'Arquitectura de Catalunya

Contacta amb nosaltres

Truca'ns!

93 417 16 78 | 669 0 98 761

Estem tots els dies de la setmana de nou a nou

WhatsApp

639 71 55 00

Afegeix-nos als teus contactes i envia’ns un whatsapp

Escriu-nos!

correu electrònic

info@arquitecturadecatalunya.cat