93 417 16 78 | 669 098 761 info@arquitecturadecatalunya.cat
Segueix-nos a les xarxes:

octubre

La visita guiada a un cementiri és sempre una experiència colpidora. Caminar pels seus racons és més que un passeig per la ciutat del silenci. Enfilada a la muntanya davant el mar aquesta gran necròpolis conserva obres escultòriques de gran valor i l’única col·lecció de carrosses fúnebres d’Europa.

Al tombant del segle XX Salvador Andreu va comprar els terrenys de la falda del Tibidabo per crear una urbanització de luxe que es va anar omplint esplèndides residències privades construïdes pels arquitectes modernistes més importants del moment.

dissabte 3 d'octubre

Pocs districtes de Barcelona estan envoltats de tanta simbologia com el de Gràcia.  Aquesta vila dins la ciutat, de carrers petits i nombroses places bullicioses, sempre ha tingut una vida política i social activa i un ric teixit d’institucions cíviques, culturals, recreatives, artístiques i esportives, viu reflex de la societat del nostre país.

dissabte 3 d'octubre

Viatjarem al Ripollès, comarca gironina mil·lenària amb un patrimoni romànic de primer ordre, dels més importants d’Europa. Visitarem al centre històric de la Vila Comtal, bressol de catalunya i farem ruta guiada al Conjunt Monàstic de Santa Maria de Ripoll. Dinarem a La Ruta del Ferro i del Carbó que ressegueix l’antic traçat del tren que unia Ripoll i les mines d’Ogassa i a la tarda visitarem l’abadia de Sant Joan de les Abadesses. Fundada el 887 i que va ser l’únic monestir femení de Catalunya.

dissabte 3 d'octubre

Ruta de dues hores a l’Eixample esquerre, descobrint l’arquitectura més sorprenent, les històries més ocultes i les grans ambicions d’una ciutat emergent: parlarem del projecte “frustrat” de l’urbanisme de Cerdà, visitarem vestíbuls, esglésies, explicarem cases dels més grans arquitectes del Modernisme; Domènech i Montaner, Puig i Cadafalch, Gallisa, Josep Martorell i molts més, passejarem per un dels racons més atractius, tranquils i desconeguts de Barcelona.

Una visita guiada per Sitges ofereix la possibilitat de contemplar una impactant
riquesa patrimonial. Farem una passejada per l’Eixample i el Cas Antic i visitarem el museu Cau Ferrat i la col·lecció d’art del museu Maricel, tot seguint les passes d’aquells emprenedors que van fer fortuna a les Amèriques, transformant la vila i convertint-la en epicentre i motor de les trobades dels artistes i arquitectes modernistes de l’època.

Una visita guiada pel centre històric de Barcelona tot descobrint la ciutat més insòlita: espais de confinament per a dones, com antics convents i bordells; botigues que han perdurat al pas dels segles, hotels i fondes on s’hi allotjaren personalitats il·lustres i carrerons i passatges amb secrets amagats.

dimarts 6 d'octubre

Farem una ruta guiada pels dominis dels senyors del cotó i del tèxtil de la Barcelona del segle XIX. Mai hauràs pogut imaginar tanta riquesa, tant poder i tanta bellesa que hi ha darrera de la indústria tèxtil i cotonera: grans edificis, grans històries i una esplèndida arquitectura enmig de Barcelona, visitarem llocs “amagats” i sorprenents repassant l’evolució i declivi de la indústria més rica del nostre país.

Et proposem una ruta de tarda al centre històric de Barcelona on visitarem la Casa Llotja de Mar, monument significatiu i esplendorós que va ser construït durant la segona meitat del segle XIV, el període més brillant del gòtic català.

Una visita guiada pel centre històric de Barcelona tot descobrint la ciutat més insòlita: espais de confinament per a dones, com antics convents i bordells; botigues que han perdurat al pas dels segles, hotels i fondes on s’hi allotjaren personalitats il·lustres i carrerons i passatges amb secrets amagats.

dissabte 10 d'octubre

 Ruta primaveral que ens portarà a descobrir la bellesa i la història mil·lenària de Besalú, el poble medieval més ben conservat de Catalunya. També ens atansarem a l’estany de Banyoles. Inclou transport i dinar.

Visita històrica al carrer Aiguafreda i voltants, al barri d’Horta de Barcelona.

La burgesia catalana va apadrinar i fomentar la realització de grans obres arquitectòniques que han definit la fesomia de la ciutat. La nostra ruta ens portarà des del començament de Passeig de Gràcia, per arribar a la Plaça de Catalunya i entrar a la Barcelona emmurallada, on podrem visitar entre d’altres indrets l’obra cabdal de Domènech i Montaner, el Palau de la Musica.

Un recorregut històric i arquitectònic per l’antic barri de Sant Andreu de Palomar.

dissabte 17 d'octubre

Ruta guiada a la ciutat de Girona, una passejada que durarà tot el matí i on explorarem alguns dels indrets amb més història i arquitectura de la ciutat mil·lenària.

diumenge 18 d'octubre

Farem un passeig guiat pels racons més increïbles del barri del Born, per acabar visitant, quan tanquin les portes al públic, la Basílica de Santa Maria del Mar i els seus terrats. 

dimarts 20 d'octubre

Proposem una passejada guiada per l’històric recinte del Parc del Laberint d’Horta. 

Un recorregut per la dreta de l’Eixample on explicarem les principals autories de l’arquitecte.

dissabte 24 d'octubre

Visita guiada a la ciutat de Tarragona per descobrir-ne el seu patrimoni modernista.

 La unió d’història i arquitectura traslladen el visitant a principis del segle XX a través de l’obra més important de Lluís Domènech i Montaner. Comprova-ho en aquesta ruta de tres hores amb una mirada diferent.

Una ruta guiada per la història i l’arquitectura de la Barcelona medieval on hi convivien jueus i cristians. Descobrirem com cohabitaven dues creences diferents dins de les mateixes muralles i l’arquitectura que testimonià una realitat complexa i plena de matisos. Farem un recorregut pels vestigis de l’antic call barceloní, el gòtic  i acabarem amb una visita completa a la catedral de Barcelona.

diumenge 25 d'octubre

Proposem una passejada guiada per l’històric recinte del Parc del Laberint d’Horta. 

De Sant Pau del Camp fins a Sant Just i Pastor, on hi pujarem als terrats, sense deixar-nos La Mercè ni l’església Templera de Nostra Senyora de la Victòria. D’una església a una altra t’explicarem la història de carrers, fonts i passatges que formen part de la Barcelona de segles passats.

Contacte

Truca'ns o envia'ns uns missatge

Telèfons:    93 417 16 78 / 669 098 761

correu electrònic:   info@arquitecturadecatalunya.cat

Formulari de contacte