93 417 16 78 | 669 098 761 info@arquitecturadecatalunya.cat
Segueix-nos a les xarxes:

novembre

Aquest avanç de programació pot estar subjecte a canvis
dimarts 3 de novembre

Farem una ruta guiada pels dominis dels senyors del cotó i del tèxtil de la Barcelona del segle XIX. Mai hauràs pogut imaginar tanta riquesa, tant poder i tanta bellesa que hi ha darrera de la indústria tèxtil i cotonera: grans edificis, grans històries i una esplèndida arquitectura enmig de Barcelona, visitarem llocs “amagats” i sorprenents repassant l’evolució i declivi de la indústria més rica del nostre país.

dijous 5 de novembre

Ruta de dues hores a l’Eixample esquerre, descobrint l’arquitectura més sorprenent, les històries més ocultes i les grans ambicions d’una ciutat emergent.

dijous 5 de novembre

Et proposem un passeig guiat a Vallvidrera, on s’uneixen la natura, la història i l’arquitectura.

 

dissabte 7 de novembre

Un recorregut històric i arquitectònic per l’antic barri de Sant Andreu de Palomar.

 

Us proposem una visita a Sant Joan Despí tot seguint les passes d’en Josep Maria Jujol, que fou estret col·laborador d’en Gaudí i que destaca per una gran sensibilitat en la seva obra.

 

Una visita guiada de matí per la Barcelona més florent de l’edat mitjana, la ciutat dels mercaders, gremis, artesans, convents i banquers. 

 

Sarrià conserva encara l’aire de poble que va entusiasmar la burgesia catalana del segle XIX: petits carrers i places que es vertebren al voltant del carrer Major. Visita guiada on podrem gaudir de la seva meravellosa arquitectura i història.

dijous 12 de novembre

Des de l’Arc de Triomf a l’estàtua de Colón, farem un itinerari per tots els llocs on es va dur a terme l’exposició Universal de 1888 i veurem els esplèndids pavellons efímers i perdurables que es van construir per aquell esdeveniment.

Sarrià conserva encara l’aire de poble que va entusiasmar la burgesia catalana del segle XIX: petits carrers i places que es vertebren al voltant del carrer Major. Visita guiada on podrem gaudir de la seva meravellosa arquitectura i història.

diumenge 15 de novembre

Nou Barris el gran desconegut, un itinerari pel seu passat rural, industrial, pel model urbà del règim franquista i pel model de dignitat de l’era democràtica. Una ruta que ens passeja per tots els indrets protagonistes d’aquests canvis tant radicals on anirem veien una sèrie de vestigis sorprenents.

 

dijous 19 de novembre

Un itinerari pel que fou barri obrer de dia i via del pecat de nit. Són anys on vedets, prostitutes, espies, pistolers i obrers conviuen en una Barcelona convulsa i efervescent i ho explicarem en aquest passeig guiat.

 

dissabte 21 de novembre

Una ruta plena de sorpreses pel desconegut front marítim de la ciutat. Arquitectura, història i art ens portaran des de les drassanes reials fins a l’interior de correus sense oblidar-nos del Palau Mornau, l’estàtua de Colon, Correus o la Basílica de la Mercè entre d’altres.

 

Al tombant del segle XX Salvador Andreu va comprar els terrenys de la falda del Tibidabo per crear una urbanització de luxe que es va anar omplint esplèndides residències privades construïdes pels arquitectes modernistes més importants del moment.

 

diumenge 22 de novembre

Et proposem un passeig guiat a Vallvidrera, on s’uneixen la natura, la història i l’arquitectura.

 

Passejada de tres hores on descobrirem un barri per a moltes poc conegut de la ciutat de Barcelona: el barri del Guinardó fou llar de bandolers, atalaia des d’on es dirigien els setges a Barcelona i seu de sanatoris i veterinaris. Inclou visita a la casa museu Mas Ravetllat – Pla, la nova joia cultural de Barcelona, plena d’antiguitats i voltejada per un jardí romàntic, donarem un tomb pell parc del Guinardó, amb jardins projectats per Forestier (1916) i Nicolau Rubió i Tudurí (1920).

 

Farem un recorregut per la ciutat dins i fora de Barcino, on podrem descobrir l’itinerari que després dels romans, ens deixa la història més sorprenent de Barcelona: Reis capritxosos i Nobles influents: visitarem l’interior de diversos recintes: entre ells el Palau Requesens per conèixer en visita guiada l’Acadèmia dels Desconfiats fundada l’any 1700, la basílica de Sant Just i Pastor, el Palau dels Marc del S. XV. Palau dels Mercader i Palau Ferran (antiga seu de correus del S.XVI).

 

dissabte 28 de novembre

Una visita guiada per Sitges ofereix la possibilitat de contemplar una impactant
riquesa patrimonial. Farem una passejada per l’Eixample i el Cas Antic i visitarem el museu Cau Ferrat i la col·lecció d’art del museu Maricel, tot seguint les passes d’aquells emprenedors que van fer fortuna a les Amèriques, transformant la vila i convertint-la en epicentre i motor de les trobades dels artistes i arquitectes modernistes de l’època.

 

El Recinte Modernista de Sant Pau és un espai per descobrir. La unió d’història i arquitectura traslladen el visitant a principis del segle XX a través de l’obra més important de Lluís Domènech i Montaner. Comprova-ho en aquesta ruta de dues hores i mitja amb una mirada diferent.

 

Contacte

Truca'ns o envia'ns uns missatge

Telèfons:    93 417 16 78 / 669 098 761

correu electrònic:   info@arquitecturadecatalunya.cat

Formulari de contacte