93 417 16 78 | 669 098 761 info@arquitecturadecatalunya.cat
Segueix-nos a les xarxes:
DESCOBRINT NOU BARRIS - NOU SORPRESES
Barcelona

Nou Barris el gran desconegut, un itinerari pel seu passat rural, industrial, pel model urbà del règim franquista i pel model de dignitat de l’era democràtica. Una ruta que ens passeja per tots els indrets protagonistes d’aquests canvis tant radicals on anirem veien una sèrie de vestigis sorprenents.

PROPERA DATA
DIUMENGE 15 DE NOVEMBRE
DURADA
2:30 h.
PREU
18€
HORA D'INICI
10:30 h.
Punt de trobada

Metro Llucmajor

Quan facis la reserva t’enviarem el punt de trobada amb més detall.

Segons la divisió de Barcelona en districtes que es va fer el 1984, Nou Barris és el districte vuitè de Barcelona. És el territori d’entrada a la ciutat,  de gent i serveis: l’aigua i l’electricitat. Allunyat del centre de Barcelona i els seus nuclis més propers, va passar a gran velocitat de territori buit a territori canviant. Visitarem la construcció més espectacular del districte que és l’Institut Mental de la Santa Creu: va ser fundat en 1889 el doctor Emili Pi i Molist com a solució a la manca d’espai a l’antic Hospital de la Santa Creu, sense passar per alt Plaça de la República i que fins el 14 d’abril era la de Llucmajor. Al centre de la plaça, emplaçada en un pedestal d’acer corten dissenyat pels arquitectes Albert Viaplana i Helio Piñón, hi ha la estàtua de la República, de 4,50 m. d’alçada i que va realitzar el 1934 Josep Viladomat. També  explicarem el recorregut de rec comtal, jardins i molt més.

La història de Nou Barris és també la història de les persones que hi han viscut, hi han treballat i hi han forjat els seus somnis i esperances de futur. És, també, la història dels agents socials que, en diferents contextos econòmics i polítics, hi han materialitzat les seves iniciatives i projectes.

Aquest llegat històric ha deixat empremtes tant en el paisatge de Nou Barris com en la manera de fer dels seus ciutadans, i ha format una imatge col·lectiva o uns trets d’identitat que descobrirem en aquesta sortida.

  • Sortida de baixa dificultat física.
  • Us d'audiòfons per escoltar millor i amb més llibertat de moviment les explicacions del guia.
Guiatge de la ruta

Meritxell Carreres

Llicenciada en dret, Barcelonina de Gràcia i amb arrels de la Barceloneta, l’Eixample i Ciutat Vella. La Meritxell du l’entusiasme per Barcelona a l’ADN i el seu objectiu és fer que Barcelona us sedueixi. 

Galeria d'imatges

Reserva per telèfon

93 417 16 78 | 669 0 98 761

Truca a un dels nostres números i fes la reserva per telèfon. Podràs pagar al moment amb tarja de dèbit o credit i sense cap tipus de comissió.

Reserva amb el formulari d'inscripció

T'ho enviem per correu electrònic

Omple el següent formulari en línia i t’enviarem un correu electrònic amb els detalls de la teva reserva, així com el número de compte per a fer el pagament (també pots pagar amb tarja trucant-nos per telèfon)

Formulari de Reserva

Per reservar més de sis places contacta amb nosaltres per telèfon al 93 417 16 78 o envia'ns un correu electrònic.

Oficina de reserves d'Arquitectura de Catalunya

Contacta amb nosaltres

Truca'ns!

93 417 16 78 | 669 0 98 761

Estem tots els dies de la setmana de nou a nou

WhatsApp

639 71 55 00

Afegeix-nos als teus contactes i envia’ns un whatsapp

Escriu-nos!

correu electrònic

info@arquitecturadecatalunya.cat