93 417 16 78 | 669 098 761 info@arquitecturadecatalunya.cat
Segueix-nos a les xarxes:
LES CORTS, UN POBLE FRANC
Barcelona
Abril 2021
dissabte 17 d'abril 2021

Ruta on descobrirem el nucli antic del barri de Les Corts, la seva història i arquitectura. Passejada que es complementa amb la ruta Les Corts: Sant Ramón i Maternitat.

PREU
16 €
DURADA
2:30 hores
HORA D'INICI
11:00 h.
Punt de Trobada

Les Corts

El punt de trobada amb més detall el coneixeràs un cop facis la reserva.

No és fàcil descriure la personalitat i fixar els límits d’aquest barri. Són molts els barcelonins que el desconeixen. Això és així perquè fins al 1812 s’exigia un mínim de mil habitants per a la creació d’un municipi i Les Corts no l’assolia.
La delimitació del districte actual es correspon força amb la dels terrenys francs que es van instaurar en temps medievals, aleshores regits directament pel comte rei per afavorir-ne el desenvolupament. El Decret de Nova Planta de 1716 va significar la pèrdua, entre altres coses, del privilegi de les franqueses de què havia gaudit les Corts
La nostra visita guiada ens portarà a descobrir els llocs més històrics i rellevants en quant l’arquitectura i l’urbanisme d’una zona rural que després va ser industrial sense deixar la part més senyorial. Exemples de les construccions més antigues i amb solera els tenim al voltant de l’emblemàtica plaça de la Concòrdia. Un dels racons més encantadors del barri. Amb la seva església, s’hi alça un palauet de finals del XIX que allotja el Centre Cívic de Can Deu. Una casa modernista, amb jardí, belvedere, font, palmeres, terrassa tancada amb belles vidrieres. La plaça de Comas, un raconet entranyable on coneixerem En Pau, el Farinetes, sense deixar de visitar les Cristalleries Planell, caminarem per passatges que guarden l’encant de les petites cases obreres, com les Cases de Tubella o La Colònia Castells. Viurem una tranquil·litat que no està renyida amb l’activitat d’un barri que sempre he estat un poble franc, un nucli antic original de pocs carrers però que aconsegueixen transmetre la sensació de poblet amb cases d’una planta, com a màxim de dos pisos, comerços de proximitat, fleques i bars de tota la vida…

 • Dificultat física baixa
 • Es fa un descans a meitat de ruta
 • Us d'audiòfons higienitzats per escoltar millor i amb més llibertat de moviment les explicacions de la guia.
 • Grups reduïts
GUIA DE LA RUTA
ELVIRA FONT

Fundadora i alma mater d’Arquitectura de Catalunya, igualadina de naixement i barcelonina de cap a peus. Llicenciada en història i teologia, les rutes de l’Elvira són dissenyades amb cura i passió, cuinades a foc lent sense perdre el detall, amb una clara vocació d’ensenyar i sorprendre amb una mirada diferent.

Galeria d'imatges

Reserva per telèfon

93 417 16 78 | 669 0 98 761

Truca a un dels nostres números i fes la reserva per telèfon. Podràs pagar al moment amb tarja de dèbit o credit i sense cap tipus de comissió.

Reserva amb el formulari d'inscripció

T'ho enviem per correu electrònic

Omple el següent formulari en línia i t’enviarem un correu electrònic amb els detalls de la teva reserva, així com el número de compte per a fer el pagament (també pots pagar amb tarja trucant-nos per telèfon)

Formulari de Reserva

  Per reservar més de sis places contacta amb nosaltres per telèfon al 93 417 16 78 o envia'ns un correu electrònic a reserves@arquitecturadecatalunya.cat

  Oficina de reserves d'Arquitectura de Catalunya

  Contacta amb nosaltres

  Truca'ns!

  93 417 16 78 | 669 0 98 761

  Estem tots els dies de la setmana de nou a nou

  WhatsApp

  639 71 55 00

  Afegeix-nos als teus contactes i envia’ns un whatsapp

  Escriu-nos!

  correu electrònic

  info@arquitecturadecatalunya.cat

   

  Obrir conversa
  1
  💬 t'ajudem?
  Hola 👋
  Pots contactar amb nosaltres a través de WhatsApp per fer una reserva o sol·licitar informació.