93 417 16 78 | 669 098 761 info@arquitecturadecatalunya.cat
Segueix-nos a les xarxes:
HOSPITALS, EPIDÈMIES I CONVALESCÈNCIA
Ciutat Vella - Barcelona
 • dimecres 27 d'octubre
 • Inici a les 11:00 h.
 • Durada 2:30 h.
 • Preu inscripció 18€El preu inclou l'entrada i la visita guiada a la Casa de Convalescència de l’antic hospital de la Santa Creu.

Per fer la reserva pots omplir el formulari en línia, enviar-nos un correu electrònic o trucar-nos al 93 417 16 78.

Hospitals, Epidèmies i Convalescència

Farem un recorregut històric des de l’edat mitjana fins als nostres dies, de la història de les malalties i epidèmies. Visita guiada a l’antic hospital de la Santa Creu inaugurat pel rei Martí per després visitar l’antiga Casa de Convalescència de l’Hospital General, que posteriorment va ser l’Hospital de la Santa Creu i de Sant Pau. Aquesta construcció barroca s’ha convertit en part de la història mèdica catalana, ja que era un espai dedicat a la cura i el repòs dels malalts convalescents. En dos llocs de l’edifici trobarem escultures amb la imatge de sant Pau: l’esculpida per Lluís Bonifaç, al centre de pati i també el grup escultòric, molt posterior, titulat Catalunya i les Ciències, de Josep Llimona. Altres elements decoratius són les ceràmiques degudes a Llorenç Passoles, que inclouen les baranes de rajola valenciana. Les pintures de la volta de la capella de Sant Pau de la Casa de Convalescència, la més antiga d’Europa, decorada per pintures murals barroques al sostre i un llenç de Viladomat presidint el retaule, anomenada “La Capella Sixtina catalana”. Un passeig on podràs descobrir els racons més plens d’història d’aquesta zona de Barcelona i descobrir l’hospital de la Santa Creu, bressol de l’Hospital modernista de Domènech i Montaner. T’ho perdràs?

Guiatge de l'activitat

Elvira Font - Ruta exterior i la visita a la Casa de la Convalescència a càrrec del guia de l'espai.

Fundadora i alma mater d’Arquitectura de Catalunya, igualadina de naixement i barcelonina de cap a peus. Llicenciada en història i teologia, les rutes de l’Elvira són dissenyades amb cura i passió, cuinades a foc lent sense perdre el detall, amb una clara vocació d’ensenyar i sorprendre amb una mirada diferent.

FORMULARI DE RESERVA

Omple el formulari i t'enviarem un correu amb els detalls de la teva reserva. No oblidis mirar al correu brossa si no l’has rebut!

  Per reservar més de sis places contacta amb nosaltres per telèfon al 93 417 16 78 o envia'ns un correu electrònic.

  Obrir conversa
  1
  💬 Hola! Et podem ajudar?
  Hola 👋
  Pots contactar amb nosaltres a través de WhatsApp per fer una reserva o sol·licitar informació. Et donarem resposta en breu.