93 417 16 78 | 669 098 761 info@arquitecturadecatalunya.cat
Segueix-nos a les xarxes:
EL GUINARDÓ : LABORATORIS, MASOS I JARDINS
Barcelona
DIJOUS 26 DE NOVEMBRE
PREU (INCLOU ENTRADES)
20 €
DURADA
3:00 hores
HORA D'INICI
10:30 h.
Punt de Trobada

El Guinardó

El punt de trobada amb més detall el coneixeràs un cop facis la reserva.

Una passejada de 3 hores ens descobrirem un barri poc conegut de Barcelona que li dona el nom el Torrent de la Guinarda – Durant els segles XVII i XVIII va servir de talaia per dirigir els setges de Barcelona.
El Guinardó es un indret amb molta història, fins i tot amb llegendes, com les que fan referència als bandolers i en especial a Perot Rocaguinarda que diuen que va ser amic de Cervantes a la seva estada a Barcelona i esmentat a la segona part del Quixot, els fets varen succeir al Mas Guinardó que visitarem. I la joia de la sortida es una visita guiada El Mas Pla-Ravetllat, recentment restaurat, plena de antiguitats i envoltada d’un jardí romàntic, també anomenada palauet del Doctor Pla i Armengol, veterinari i famós per els seus sueros i vacunes que van donar la volta al món.
El Guinardó als anys trenta era ja habitat per moltes famílies de classe mitjana amb l’estructura típica de la caseta i l’hortet. Fins a la dècada del cinquanta, com els altres barris de la vall d’Horta, continuà essent un barri de pagesos, menestrals, grangers, estiuejants i rendistes. També de Sanatoris, convents i laboratoris com el que visitarem: El Mas Pla-Ravetllat, la nueva joya cultural de Barcelona, plena de antigetats i voltejada de un jardí romàntic, donarem un tomb per el al parc del Guinardó, amb jardins projectats per Forestier (1916) i Nicolau Rubió i Tudurí (1920) per arribar a la Font del Cuento. Tot això i molt més descobrirem al Guinardó!

  • Es fa un descans a meitat de ruta
  • Us d'audiòfons higienitzats per escoltar millor i amb més llibertat de moviment les explicacions de la guia.
  • Grups reduïts
GUIA DE LA RUTA
ELVIRA FONT

Fundadora i alma mater d’Arquitectura de Catalunya, igualadina de naixement i barcelonina de cap a peus. Llicenciada en història i teologia, les rutes de l’Elvira són dissenyades amb cura i passió, cuinades a foc lent sense perdre el detall, amb una clara vocació d’ensenyar i sorprendre amb una mirada diferent.

Galeria d'imatges

Reserva per telèfon

93 417 16 78 | 669 0 98 761

Truca a un dels nostres números i fes la reserva per telèfon. Podràs pagar al moment amb tarja de dèbit o credit i sense cap tipus de comissió.

Reserva amb el formulari d'inscripció

T'ho enviem per correu electrònic

Omple el següent formulari en línia i t’enviarem un correu electrònic amb els detalls de la teva reserva, així com el número de compte per a fer el pagament (també pots pagar amb tarja trucant-nos per telèfon)

Grup complet

Oficina de reserves d'Arquitectura de Catalunya

Contacta amb nosaltres

Truca'ns!

93 417 16 78 | 669 0 98 761

Estem tots els dies de la setmana de nou a nou

WhatsApp

639 71 55 00

Afegeix-nos als teus contactes i envia’ns un whatsapp

Escriu-nos!

correu electrònic

info@arquitecturadecatalunya.cat