93 417 16 78 | 669 098 761 info@arquitecturadecatalunya.cat
Segueix-nos a les xarxes:
GRÀCIA DIVINA
Barcelona

Pocs districtes de Barcelona estan envoltats de tanta simbologia com el de Gràcia.

El nucli antic del barri que li dona nom no ha deixat mai de reivindicar amb orgull el seu passat com a municipi independent (va ser agregat a la ciutat el 1897), i el nou mapa de barris l’hi reconeix oficialitzant el topònim Vila de Gràcia.

Aquesta vila dins la ciutat, de gairebé 50.000 habitants, carrers petits i nombroses places bullicioses, sempre ha tingut una vida política i social activa i un ric teixit d’institucions cíviques, culturals, recreatives, artístiques i esportives, viu reflex de la societat del nostre país.

DATES
DIJOUS 21 DE GENER 2021
DURADA
3:00
PREU
18€
HORA D'INICI
10:30 h.
Punt de trobada

Zona Plaça Lesseps

Quan facis la reserva t’enviarem el punt de trobada amb més detall.

La història de la Vila de Gràcia és recent, es forma al voltant del Convent de Nostra Senyora de Gràcia, el 17 de gener de 1626
A l’entorn del convent van anar sorgint-hi una sèrie de masies amb enormes explotacions agrícoles i ramaderes ja que el terreny era perfecte: regat per un munt de rieres i torrents que baixaven de Collserola per anar a buscar el mar i que quan estaven secs servien de camins. 

El traçat urbanístic de Gràcia ha estat condicionat per aquestes rieres i torrents que després es van convertir en carrers de muntanya a mar, i amb carrers transversals de Besós a Llobregat originant un dibuix que s’assembla bastant a una quadrícula.

Així durant els S XVII i XVIII Gràcia fou un territori eminentment rural que formava part de la ciutat de Barcelona amb conreus i horts. D’una banda era una zona rural, d’una altra banda era una zona on els burgesos barcelonins establiren les seves segones residències,per repòs o esbarjo les famoses torres (Cal Trilla, La Fontana, La Virreina, cal Comte…) Al costat d’aquestes torres de forasters, cal situar les propietats rurals d’agricultors benestants que hi residien i explotaven directament les seves terres.
A partir dels primers anys del S XIX , davant l’increment de població que arriba a la Barcelona de la revolució industrial, on ja no queda espai per edificar, les masies aniran parcel·lant i urbanitzant les seves terres. Aquesta parcel·lació comportarà la urbanització d’un nou barri de Barcelona, extra murs, que al 1849 esdevindrà independent.

  • Sortida de baixa dificultat física.
  • Us d'audiòfons per escoltar millor i amb més llibertat de moviment les explicacions del guia.
Guiatge de la ruta

Meritxell Carreres

Llicenciada en dret, Barcelonina de Gràcia i amb arrels de la Barceloneta, l’Eixample i Ciutat Vella. La Meritxell du l’entusiasme per Barcelona a l’ADN i el seu objectiu és fer que Barcelona us sedueixi. 

Galeria d'imatges

Reserva per telèfon

93 417 16 78 | 669 0 98 761

Truca a un dels nostres números i fes la reserva per telèfon. Podràs pagar al moment amb tarja de dèbit o credit i sense cap tipus de comissió.

Reserva amb el formulari d'inscripció

T'ho enviem per correu electrònic

Omple el següent formulari en línia i t’enviarem un correu electrònic amb els detalls de la teva reserva, així com el número de compte per a fer el pagament (també pots pagar amb tarja trucant-nos per telèfon)

Formulari de Reserva

Omple el formulari i t'enviarem la reserva al correu electrònic que ens deixis

Per reservar més de sis places contacta amb nosaltres per telèfon al 93 417 16 78 o envia'ns un correu electrònic a reserves@arquitecturadecatalunya.cat

Oficina de reserves d'Arquitectura de Catalunya

Contacta amb nosaltres

Truca'ns!

93 417 16 78 | 669 0 98 761

Estem tots els dies de la setmana de nou a nou

WhatsApp

639 71 55 00

Afegeix-nos als teus contactes i envia’ns un whatsapp

Escriu-nos!

correu electrònic

info@arquitecturadecatalunya.cat