AIGUA, ELECTRICITAT I CAMINS DE FERRO
Barcelona - El Fort Pienc

Barcelona amaga grans sorpreses, joies de l’arquitectura de finals del segle XIX i principis del XX que no podem passar per alt: un passeig per la ciutat que encetava l’era industrial (a la zona que limita els barris de Fort Pienc i la Vila Olímpica), on visitarem algunes de les edificacions més impressionants i avançades de l’època que encara avui en dia mantenen el seu esplendor.

divendres 19 de març 2021
PREU
20€
DURADA
3:00 h.
HORA D'INICI
10:30 h.
Punt de Trobada

Zona Arc del Triomf

El punt de trobada amb més detall el coneixeràs un cop facis la reserva.

Barcelona amaga grans sorpreses, joies de l’arquitectura modernista i d’altres corrents anteriors i posteriors, plenes d’història. En aquest recorregut que us presentem visitarem el dipòsit de les aigües del Parc de la Ciutadella,  obra cabdal de Fontserè i Mestres i Antoni Gaudí. Es tracta d’una construcció calcada d’un prototip de temps romans, formada per un laberint d’arcs paral·lels de 14 metres d’alçària, que es creuen en una volta de canó i que s’estenen com per efecte d’un mirall al llarg de 65 metres de profunditat. A dia d’avui l’espai s’ha transformat en una biblioteca, considerada la tercera biblioteca més bonica del món. (la biblioteca de la UPF). També visitarem les Casernes militars de Jaume i avui part del complex d’edificis de la Universitat Pompeu Fabra. Seguirem la nostra ruta per descobrir l’estació del Nord,  la primera estació de Barcelona i una de les més antigues d’Espanya, la seva història és fascinant i els seus jardins no et deixaran indiferent, on hi destaquen dues escultures integrades amb la natura: Cel Caigut i Espiral arbrada, de Beverly Pepper. Anirem a la primera Central Catalana d’Electricitat de Barcelona i il·lustrarem la sortida amb la història i l’evolució d’una ciutat emergent després de l’ocupació borbònica.

  • Dificultat física baixa
  • Es fa un descans a meitat de ruta
  • Us d'audiòfons per escoltar millor i amb més llibertat de moviment les explicacions de la guia.
GUIA DE LA RUTA
ELVIRA FONT

Fundadora i alma mater d’Arquitectura de Catalunya, igualadina de naixement i barcelonina de cap a peus. Llicenciada en història i teologia, les rutes de l’Elvira són dissenyades amb cura i passió, cuinades a foc lent sense perdre el detall, amb una clara vocació d’ensenyar i sorprendre amb una mirada diferent.

Galeria d'imatges

Reserva per telèfon

93 417 16 78 | 669 0 98 761

Truca a un dels nostres números i fes la reserva per telèfon. Podràs pagar al moment amb tarja de dèbit o credit i sense cap tipus de comissió.

Reserva amb el formulari d'inscripció

T'ho enviem per correu electrònic

Omple el següent formulari en línia i t’enviarem un correu electrònic amb els detalls de la teva reserva, així com el número de compte per a fer el pagament (també pots pagar amb tarja trucant-nos per telèfon)

Omple el formulari i t'enviarem un correu amb els detalls de la teva reserva.

FORMULARI DE RESERVA

Per reservar més de sis places contacta amb nosaltres per telèfon al 93 417 16 78 o envia'ns un correu electrònic a reserves@arquitecturadecatalunya.cat

Oficina de reserves d'Arquitectura de Catalunya

Contacta amb nosaltres

Truca'ns!

93 417 16 78 | 669 0 98 761

Estem tots els dies de la setmana de nou a nou

WhatsApp

639 71 55 00

Afegeix-nos als teus contactes i envia’ns un whatsapp

Escriu-nos!

correu electrònic

info@arquitecturadecatalunya.cat