AIGUA, ELECTRICITAT I CAMINS DE FERRO
Barcelona - El Fort Pienc

Barcelona amaga grans sorpreses, joies de l’arquitectura de finals del segle XIX i principis del XX que no podem passar per alt: un passeig per la ciutat que encetava l’era industrial (a la zona que limita els barris de Fort Pienc i la Vila Olímpica), on visitarem algunes de les edificacions més impressionants i avançades de l’època que encara avui en dia mantenen el seu esplendor.

dimarts 29 de setembre
PREU
20€
DURADA
4 hores
HORA D'INICI
9:45: h
Punt de Trobada

Zona Arc del Triomf

El punt de trobada amb més detall el coneixeràs un cop facis la reserva.

Barcelona amaga grans sorpreses, joies de l’arquitectura modernista i d’altres corrents anteriors i posteriors, plenes d’història. En aquest recorregut que us presentem visitarem el dipòsit de les aigües del Parc de la Ciutadella,  obra cabdal de Fontserè i Mestres i Antoni Gaudí. Es tracta d’una construcció calcada d’un prototip de temps romans, formada per un laberint d’arcs paral·lels de 14 metres d’alçària, que es creuen en una volta de canó i que s’estenen com per efecte d’un mirall al llarg de 65 metres de profunditat. A dia d’avui l’espai s’ha transformat en una biblioteca, considerada la tercera biblioteca més bonica del món. (la biblioteca de la UPF). També visitarem les Casernes militars de Jaume i avui part del complex d’edificis de la Universitat Pompeu Fabra. Seguirem la nostra ruta per descobrir l’estació del Nord,  la primera estació de Barcelona i una de les més antigues d’Espanya, la seva història és fascinant i els seus jardins no et deixaran indiferent, on hi destaquen dues escultures integrades amb la natura: Cel Caigut i Espiral arbrada, de Beverly Pepper. Anirem a la primera Central Catalana d’Electricitat de Barcelona i il·lustrarem la sortida amb la història i l’evolució d’una ciutat emergent després de l’ocupació borbònica.

  • Dificultat física baixa
  • Es fa un descans a meitat de ruta
  • Us d'audiòfons per escoltar millor i amb més llibertat de moviment les explicacions de la guia.
GUIA DE LA RUTA
ELVIRA FONT

Fundadora i alma mater d’Arquitectura de Catalunya, igualadina de naixement i barcelonina de cap a peus. Llicenciada en història i teologia, les rutes de l’Elvira són dissenyades amb cura i passió, cuinades a foc lent sense perdre el detall, amb una clara vocació d’ensenyar i sorprendre amb una mirada diferent.

Galeria d'imatges

Reserva per telèfon

93 417 16 78 | 669 0 98 761

Truca a un dels nostres números i fes la reserva per telèfon. Podràs pagar al moment amb tarja de dèbit o credit i sense cap tipus de comissió.

Reserva amb el formulari d'inscripció

T'ho enviem per correu electrònic

Omple el següent formulari en línia i t’enviarem un correu electrònic amb els detalls de la teva reserva, així com el número de compte per a fer el pagament (també pots pagar amb tarja trucant-nos per telèfon)

Contacta amb nosaltres si vols que t'avisem en cas de que algú es doni de baixa

EL GRUP ÉS COMPLET

Oficina de reserves d'Arquitectura de Catalunya

Contacta amb nosaltres

Truca'ns!

93 417 16 78 | 669 0 98 761

Estem tots els dies de la setmana de nou a nou

WhatsApp

639 71 55 00

Afegeix-nos als teus contactes i envia’ns un whatsapp

Escriu-nos!

correu electrònic

info@arquitecturadecatalunya.cat