93 417 16 78 | 669 098 761 info@arquitecturadecatalunya.cat
Segueix-nos a les xarxes:
El doctor Andreu i l'esplendor de la Burgesia
Barcelona - Avda. Tibidabo
 • diumenge 6 de febrer
 • Inici a les 10:00 h.
 • Durada 2:45 h.
 • Preu inscripció 18€
PLACES DISPONIBLES

Per fer la reserva pots omplir el formulari en línia, enviar-nos un correu electrònic o trucar-nos al 93 417 16 78.

El Doctor Andreu i l'esplendor de la Burgesia Catalana

Ruta a la falda del Tibidabo

Al tombant del segle XX Salvador Andreu va comprar els terrenys de la falda del Tibidabo per crear una urbanització de luxe que es va anar omplint esplèndides residències privades construïdes pels arquitectes modernistes més importants del moment. El resultat va ser l’actual avinguda del Tibidabo, amb mansions a banda i banda del carrer, projectades per arquitectes com: Josep Puig i Cadafalch, Joan Rubió i Bellvé, Enric Sagnier o Adolf Ruiz Casamitjana. És va dissenyar un model de ciutat jardí que va atreure les famílies més adinerades de la ciutat i on és podia gaudir de la tranquil·litat i aire pur per la proximitat amb la natura, és la història d’una de les primeres societats lucratives del segle passat on i van participar prohoms com Roman Macaya, Teodor Roviralta i amb el recolzament finançer d’Evarist Arnús (Banca Arnús). Així és va crear una de les primeres societats catalanes de segle passat: Tibidabo SA. Visitarem l’Ampar de Santa Llúcia, obra cabdal de Domènech Estapà, coneixerem l’únic monestir cistercenc de la ciutat amb més història de Barcelona i per acabar visitarem els jardins dels Senyors de Craywinckel.

Guiatge de l'activitat

Meritxell Carreres

Llicenciada en dret, Barcelonina de Gràcia i amb arrels de la Barceloneta, l’Eixample i Ciutat Vella. La Meritxell du l’entusiasme per Barcelona a l’ADN i el seu objectiu és fer que Barcelona us sedueixi. 

Omple el formulari i t'enviarem un correu amb els detalls de la teva reserva. No oblidis mirar al correu brossa si no l’has rebut!

FORMULARI DE RESERVA

  Per reservar més de sis places contacta amb nosaltres per telèfon al 93 417 16 78 o envia'ns un correu electrònic a reserves@arquitecturadecatalunya.cat

  Obrir conversa
  1
  💬 Hola! Et podem ajudar?
  Hola 👋
  Pots contactar amb nosaltres a través de WhatsApp per fer una reserva o sol·licitar informació. Et donarem resposta en breu.