93 417 16 78 | 669 098 761 info@arquitecturadecatalunya.cat
Segueix-nos a les xarxes:

desembre

dimarts 3 de novembre

Les Corts part 1 : Un barri Franc

dimarts 3 de novembre

Barcelona és història, és art, arqueologia i patrimoni però també té un gran recull de llegendes i anècdotes curioses que configuren el caràcter de la ciutat: Esperits, incendis, execucions, penitències, amor, miracles, martiris, calaveres, verges negres, àngels i la santa companya Barcelonina.

Una ruta guiada per la història i l’arquitectura de la Barcelona medieval on hi convivien jueus i cristians. Descobrirem com cohabitaven dues creences diferents dins de les mateixes muralles i l’arquitectura que testimonià una realitat complexa i plena de matisos. Farem un recorregut pels vestigis de l’antic call barceloní, el gòtic  i acabarem amb una visita completa a la catedral de Barcelona.

Barcelona amaga grans sorpreses, joies de l’arquitectura de finals del segle XIX i principis del XX que no podem passar per alt: un passeig per la ciutat que encetava l’era industrial (a la zona que limita els barris de Fort Pienc i la Vila Olímpica), on visitarem algunes de les edificacions més impressionants i avançades de l’època que encara avui en dia mantenen el seu esplendor.

Una visita guiada pel centre històric de Barcelona tot descobrint la ciutat més insòlita: espais de confinament per a dones, com antics convents i bordells; botigues que han perdurat al pas dels segles, hotels i fondes on s’hi allotjaren personalitats il·lustres i carrerons i passatges amb secrets amagats.

dissabte 12 de desembre

La Barcelona de Picasso

Visita guiada per descobrir la seva joventut i la primera amant, els millors amics, els diferents domicilis, els primers tallers, la Llotja, la primera exposició. Picasso trenca la closca a la Barcelona del canvi de segle. Una ciutat dinàmica, moderna, industrial, elegant, golfa, puritana, efervescent, en constant procés de canvi. Un procés que també impulsarà el canvi del Picasso acadèmic al Picasso GENI. Repassarem unes 70 pintures que es poden veure, majoritàriament, al Museu Picasso mentre itinerem pels que van ser els domicilis familiars, tallers, escola etc. No es visita el Museu Picasso! .

diumenge 13 de desembre

Les Corts part 2 : Sant Ramon i la Maternitat

Segona part de la ruta al barri de les Corts on farem una visita guiada per l’entorn de Sant Ramon- Maternitat. 

dimarts 15 de desembre

Una passejada a l’Eixample on  explicarem les principals autories de l’arquitecte, la història dels seus propietaris, el simbolisme de les façanes. Si t’agrada el modernisme és una sortida imprescindible on podràs valorar i comprendre el desenvolupament de l’eixample i la vida de la burgesia.

dijous 17 de desembre

Botigues Emblemàtiques de Barcelona

Una visita guiada pels establiments centenaris de Barcelona et farà a somiar amb vells temps. en plens dies nadalencs visitarem botigues centenàries, botigues que conserven l’activitat i la bellesa amb què van ser dissenyades segles enrere. Llocs que dignifiquen la història comercial de Barcelona, ressaltant el glamur d’abans però adaptat als nous temps.

Et proposem una ruta de tarda per una de les zones més atractives de Barcelona, plena d’història i arquitectura: visitarem l’entorn de l’estació de França, l’hotel Park, joia del racionalisme, l’interior de la Casa Llotja de mar sense oblidar-nos de les voltes dels encants i dels pintors i la pintoresca Plaça de les Olles.

dimarts 22 de desembre

Tornem al barri d’Horta de Barcelona per visitar el carrer Aiguafreda: zona de pous, safarejos i bugaderes, per veure in-situ el lloc on les dones de bon matí rentaven la roba per a els senyors de Barcelona.

dimarts 29 de desembre

La Diagonal de Barcelona és una de les artèries de la ciutat més apassionants: lloc de pas però poc coneguda pel que fa a la seva arquitectura, història i art.

Contacte

Truca'ns o envia'ns uns missatge

Telèfons:    93 417 16 78 / 669 098 761

correu electrònic:   info@arquitecturadecatalunya.cat

Formulari de contacte