93 417 16 78 | 669 098 761 info@arquitecturadecatalunya.cat
Segueix-nos a les xarxes:

desembre

dijous 3 de desembre

Barcelona és història, és art, arqueologia i patrimoni però també té un gran recull de llegendes i anècdotes curioses que configuren el caràcter de la ciutat: Esperits, incendis, execucions, penitències, amor, miracles, martiris, calaveres, verges negres, àngels i la santa companya Barcelonina.

Una ruta guiada per la història i l’arquitectura de la Barcelona medieval on hi convivien jueus i cristians. Descobrirem com cohabitaven dues creences diferents dins de les mateixes muralles i l’arquitectura que testimonià una realitat complexa i plena de matisos. Farem un recorregut pels vestigis de l’antic call barceloní, el gòtic  i acabarem amb una visita completa a la catedral de Barcelona.

Una visita guiada pel centre històric de Barcelona tot descobrint la ciutat més insòlita: espais de confinament per a dones, com antics convents i bordells; botigues que han perdurat al pas dels segles, hotels i fondes on s’hi allotjaren personalitats il·lustres i carrerons i passatges amb secrets amagats.

Farem un recorregut per la ciutat dins i fora de Barcino, on podrem descobrir l’itinerari que després dels romans, ens deixa la història més sorprenent de Barcelona: Reis capritxosos i Nobles influents: visitarem l’interior de diversos recintes: entre ells el Palau Requesens per conèixer en visita guiada l’Acadèmia dels Desconfiats fundada l’any 1700, la basílica de Sant Just i Pastor, el Palau dels Marc del S. XV. Palau dels Mercader i Palau Ferran (antiga seu de correus del S.XVI).

diumenge 13 de desembre

Les Corts part 2 : Sant Ramon i la Maternitat

Segona part de la ruta al barri de les Corts on farem una visita guiada per l’entorn de Sant Ramon- Maternitat. 

dimarts 15 de desembre

Una passejada a l’Eixample on  explicarem les principals autories de l’arquitecte, la història dels seus propietaris, el simbolisme de les façanes. Si t’agrada el modernisme és una sortida imprescindible on podràs valorar i comprendre el desenvolupament de l’eixample i la vida de la burgesia.

Una visita guiada pels establiments centenaris de Barcelona et farà a somiar amb vells temps. en plens dies nadalencs visitarem botigues centenàries, botigues que conserven l’activitat i la bellesa amb què van ser dissenyades segles enrere. Llocs que dignifiquen la història comercial de Barcelona, ressaltant el glamur d’abans però adaptat als nous temps.

Et proposem una ruta de matí a una de les zones més atractives de Barcelona, plena d’història i arquitectura: visitarem l’interior de la Casa Llotja de mar sense oblidar-nos dels voltants, com les voltes dels encants i dels pintors i la pintoresca Plaça de les Olles.

dimarts 22 de desembre

Ruta on descobrirem el nucli antic del barri de Les Corts, la seva història i arquitectura. Passejada que es complementa amb la ruta Les Corts: Sant Ramón i Maternitat.

dimarts 29 de desembre

La Diagonal de Barcelona és una de les artèries de la ciutat més apassionants: lloc de pas però poc coneguda pel que fa a la seva arquitectura, història i art.

dijous 31 de desembre

Tornem al barri d’Horta de Barcelona per visitar el carrer Aiguafreda: zona de pous, safarejos i bugaderes, per veure in-situ el lloc on les dones de bon matí rentaven la roba per a els senyors de Barcelona.

Contacte

Truca'ns o envia'ns uns missatge

Telèfons:    93 417 16 78 / 669 098 761

correu electrònic:   info@arquitecturadecatalunya.cat

Formulari de contacte